نمونه سوال درس مکاتب فلسفی و آراء تربیتی نیمسال اول 91-90
بیست فایل

نمونه سوال درس مکاتب فلسفی و آراء تربیتی نیمسال اول 91-90

Current View
counter free hit unique web
دیگر مطالب مرتبط
مطالب مرتبط
متن نوشتاری این نمونه سوال


.
2/S دانشگاه پيامنوي کارشناسی ارشد S) مرکز آزمون و سنجش حضرت علی(ع) ارزش هرکس به مزان دنایی و تخصص اوست. گد سری سؤال: یک (۱)
تعداد سؤالات: تستی: ۳۰ تشریحی: -- زمان آزمون (دقیقه): انستی: ۴۵ تشریخی: -- نام درس: مکاتب فلسفی و آراء تربیتی رشته تحصیلی اگد درس: برنامه ریزی ۱۲۱۱۲۱۶- مدیریت آموزشی ۱۲۱۱۲۸۱
استفاده از: مجاز است.
۱- این سوال که خاستگاه ادعاهای ما درباره شناخت تجربههای شخصی است یا ذهنی؟ مرتبط با کدامیک از مبناهای فلسفه
مطرح می شود؟ الف) هستی شناسی ب) معرفت شناسی ج) ارزش شناسی د) انسان شناسی ۲- به اعتقاد ایده لیست ها تجربه زیبایی شناختی ما چگونه به دست می آید؟
الف) براثر آرمانی کردن جهان پیرامون مان ب) تحت تاثیر نیل به همذات سازی با جهان نمود ج) بازشناسی یا تذکار ایدههای انتقال یافته د) حرکت از ذهن مطلق به سمت جهان حسی ۳- داستان «هاکلبری فین» اثر مارک تواین مثالی برای نشان دادن کدامیک از موارد زیر است؟ الف) رابطه بین نظامهای مفهومی که از مطلق کلی سرچشمه می گیرند با میراث فرهنگی ب) اولویت قراردادن امور ذهنی، روحی و آرمانی به عنوان مبناهای واقعیت ج) توضیح رابطه بین الاذهان به کمک دو مفهوم عالم کبیر و عالم صغیر (اصل معقولیت) د) تعارض آشکار بین ارزشهای کلی و انتزاعی از یک سو و ارزشهای جزئی از سوی دیگر ۴- بر مبنای ارزش شناسی رئالیستی کدام گزاره صحیح است؟ الف) در ارزش شناسی تاکید براحساسات درونی فرد است.
ب) ارزش یک فعال در روابط بین اشیاع نهفته است ج) معیارهای عینی را نمی توان مبنای ارزشگذاریها قرار داد. د) ماهیت ارزشی اشیاء را باید از طریق عالم کبیر شناخت. ۵- نظریه «پس ماند» کدامیک از گزارههای زیر را مورد تائید قرار می دهد؟ الف) استفاده از مدرسه به عنوان یک موسسه خدماتی اهداف آن را مخدوش می سازد
ب) مدرسه از طریق انتقال عامدانه میراث فرهنگی بچهها را برای زندگی آینده آماده می کند. ج) نقش مدرسه از نگرش ایدئالیسم نسبت به تمدن و اینکه چگونه پیشرفت را تحقق می بخشد سرچشمه می گیرد د) مدرسه مسئولیت عرضه خدماتی را بر عهده میگیرد که نهادهای دیگر نسبت به آن غفلت یا امتناع ورزیده اند. ۶- روسو در نظریه سیاسی و تربیتی خویش درصدد تامین چگونه شرایطی است؟ الف) چیره شدن خویشتن دوستی (غریزه طبیعی) بر خودپسندی که تعین اجتماعی فرد است. ب) مهار کردن احساسات و عواطف که محصول تماسهای شخصی انسان با طبیعت و محیط طبیعی هستند. ج) همانند جان لاک معتقد است که خط مشی سیاسی باید بر حکومت اکثریت استوار باشد.
د) پرورش فرزانگان جوانی که از طریق آموزش و پرورش سلبی متون مختلف را یاد بگیرند.





























***
.
عادی دانشکاه پیام نوه کارشناسی ارشد
- フパミ
S) مرکز آزمون و سنجش حضرت علی(ع) ارزش هرکس به مزان دنایی و تخصص اوست. گد سری سؤال: یک (۱) تعداد سؤالات: تستی: ۳۰ تشریحی: -- زمان آزمون (دقیقه): انستی: ۴۵ تشریخی: --
نام درس: مکاتب فلسفی و آراء تربیتی رشته تحصیلی اگد درس: برنامه ریزی ۱۲۱۱۲۱۶- مدیریت آموزشی ۱۲۱۱۲۸۱
استفاده از:
۷- به نظر طبیعت گرایان ارزشها چگونه به وجود می آیند؟ الف) از طریق فرمول های لفظی ب) از طریق تعامل انسان با محیط ج) از طریق قوانین فلسفی د) از طریق فرمول های حقوقی ۸- کدام یک از گزینههای ذیل، درست است؟ الف. به عقیده ناتورالیستها، آموزش و پرورش سلبی، راه را برای عناصر تباهی آور پرورش اخلاق طبیعت گرایانه، باز می کند. ب. به عقیده طبیعت گرایان، مراحل رشد، تراکمی نیستند. ج. طبیعت گرایان، تناسب را به عنوان آماده کردن فرد برای ایفای نقش اجتماعی و اقتصادی خاص در نظر می گیرند. د. به عقیده طبیعت گرایان، علائق و نیازهای کودک، مبنای برنامه را تشکیل می دهد ۹- بر مبنای دیدگاه عملگرایی کدام عبارت درست است؟ الف) فلسفههای قدیمی را باید برای حل مسائل انسانی به کار گرفت. ب) ایدههای فطری مبنای عملکردهای مادر زندگی هستند. ج) حقیقت حکم موجهی است که به صورت قطعی پذیرفته می شود. د) منطق به پیروی از روش علمی دارای جنبه تجربی است. ۱۰- کدام گزینه از جمله مبانی فلسفی نظریات تربیتی «دیویی» است؟ الف. پذیرش تصور دو گرایانه از واقعیت ب. رد مطلقهای فلسفی ج. جدایی پذیری اندیشه و عمل د. جدا کردن واقعیت و ارزش ۱۱- دیویی تداوم زندگی انسان را مستلزم چه چیزی می داند؟ الف) یگانه شدن انسان با طبیعت ب) محبوس در مبارزه علیه طبیعت ج) تعامل انسان با محیط طبیعی د) رقابت به عنوان نظم طبیعی ۱۲- کدام گزاره درخصوصی دیدگاه دیویی درست بیان شده است؟ الف. دیدگاه ابزار مدارانه نسبت به گذشته برای تحلیل موقعیتهای کنونی ب. عدم تغییر در فرهنگ، علیرغم تغییر در جهان ج. بهره گیری از سوابق گذشته به مثابه دستور العملهای ضمنی حل مسائل حال د. اجتماعی شدن کودکان بدون معاشرت با اعضای گروه





***
.
2/S دانشگاه پيامنوي کارشناسی ارشد S) مرکز آزمون و سنجش حضرت علی(ع) ارزش هرکس به مزان دنایی و تخصص اوست. گد سری سؤال: یک (۱)
تعداد سؤالات: تستی: ۳۰ تشریحی: -- زمان آزمون (دقیقه): انستی: ۴۵ تشریخی: -- نام درس: مکاتب فلسفی و آراء تربیتی رشته تحصیلی اگد درس: برنامه ریزی ۱۲۱۱۲۱۶- مدیریت آموزشی ۱۲۱۱۲۸۱
استفاده از: ۱۳- اگزیستانسیالیستها به کدامیک از گزارههای زیر اعتقاد دارند؟ الف) بنای یک فلسفه ساختمند و منظم فراگیر عملی و دارای مطلوبیت است. ب) انسان به دنیا میآید جایی به او تفویض می شود و خود را با واقعیت وفق می دهد. ج) عقل در تعریف انسان عنصر اساسی است که باعث آزادی در شرایط خاص می شود. د) عملگرایی به لحاظ تاکید زیادی که بر روش علمی (حل مساله) دارد مورد انتقاد است. ۱۴- هدف آموزش و پرورش اگزیستانسیالیستی کدام است؟ الف) بیدار کردن و شدت بخشیدن به خود آگاهی فرد ب) عدم توجه به عناصر ذهنی و شخصی و عاطفی تجربه ج) تاکید بر اندیشه ورزی شناختی به جای احساس د) تقویت نقش نهادهای اجتماعی حضانتی ۱۵- کدام گزینه، بیانگر ایدئولوژی لیبرال است؟ الف. عدم تاکید بر فردیت ب. تاکید بر نهادهای منتخب ج. عدم توان بالقوه انسان برای اعمال خیر د. تاکید بر عدم کارآیی روش علمی ۱۶- تربیت بر مبنای دیدگاه محافظه کاران در حکم چه چیزی است؟ الف) نوآوری های آزموده و انقلابی در کنار اصل ترتب ب) فرهیخته شدن جوانان براساس بازسازی فرهنگ و سنن ج) تثبیت معیارهای متعارف رفتار و مدنیت در نسل جوان د) پرهیز از نخبهگرایی و فراهم کردن آموزش برای همگان ۱۷- این فرضی که انسانها با هم نابرابرند در ایدئولوژی محافظه کاری دلالت بر کدامیک از اصول زیر دارد؟
الف) ترتب ب) تحول اجتماعی ج) تذکار د) پس ماند ۱۸- کدام گزینه از جمله مضامین ایدئولوژی « محافظه کاری» و استلزامات آن برای آموزش و پرورش است؟
الف. تغییر در وضع موجود ب. قداست گذشته و آگاهی تاریخی
ج. عدم تاکید بر ادبیات و تاریخ د. تشکیل کلاس هاى درس باز
۱۹- جنبش بازگشت به موضوعات بنیادی مصداقی برای کدامیک از انواع شکل گیری نظریههای تربیتی است؟ الف) نظریات اشتقاقی ب) نظریههای برخاسته از عمل ج) نظریههای به مثابه عکس العمل د) نظریه های منبعث از ایدئولوژی ۲۰- کدام گزینه مبین یکی از انتقاداتی است که طرفداران آموزش و پرورش بنیادی به آموزش و پرورش پیشرو وارد کرده اند؟ الف) بی سواد کنش در حال رشد ب) تاکید مدارس بر اخلاق و میهن پرستی ج) بی توجهی به خلاقیت و نوآوری د) تاکید کم بر آزمایشگری







***
.
2/S دانشگاه پيامنوي کارشناسی ارشد S) مرکز آزمون و سنجش حضرت علی(ع) ارزش هرکس به مزان دنایی و تخصص اوست. گد سری سؤال: یک (۱)
تعداد سؤالات: تستی: ۳۰ تشریحی: -- زمان آزمون (دقیقه): انستی: ۴۵ تشریخی: -- نام درس: مکاتب فلسفی و آراء تربیتی رشته تحصیلی اگد درس: برنامه ریزی ۱۲۱۱۲۱۶- مدیریت آموزشی ۱۲۱۱۲۸۱
استفاده از: مجاز است.
۲۱- از نظر جهت گیری ایدئولوژیک موضع ماهیت گرایی شباهت بسیار نزدیکی با کدامیک از گزینه های زیر دارد؟
الف) پایدار گرایی ب) بازسازی اجتماعی ج) مارکسیسم د) محافظه کاری ۲۲- به عقیده پایدارگرایان اولین مساله فیلسوف آموزش و پرورش چیست؟
الف) پرداختن به گفت و شنود نقادانه با شاگردان در خصوص مسائل اقتصادی - فرهنگی
ب) دسته و پنجه نرم کردن پرورشکاران با مسائل حاد و پرداختن به تحقیق و مشسکل گشایی
ج) تعهد نسبت به کوشش برای انجام اصلاحات اجتماعی عامدانه میراث فرهنگی
د) تامل در طبیعت انسانی و تدارک برنامه ای بر پایه خصیصه های کلی این طبیعت
۲۳- . منظور از « طرح پایدیا» چیست؟
الف. طرح برخورداری همگان از آموزش عمومی
ب. طرح یکسان سازی فرایند تحصیلات رسمی
ج. طرح برخورداری همگان از سطوح آموزش چندگانه
د. طرح افزایش آموزش حرفه ای تخصصی ۲۴- در بیان اهداف آموزش و پرورش از دید لاک کدام هدف انسان را در انجام تکالیف اجتماعی هدایت میکند؟
الف) فضیلت ب) پرورش خرد ج) یادگیری اخلاق و سیاست د) مبادی آداب بار آوردن ۲۵ - تاثیر مفاهیم ایدئولوژیک «لیبرالیسم » بر آموزش و پرورش چیست؟
الف. ثبات ارزشهای کهن مذهبی غالب بر مدارس
ب. تاسیس نظامهای آموزشی مردمی یا همگانی
ج، جلوگیری از رشد آموزش و پرورش مدنی
د. پرهیز از عضویت در باشگاهها و انجمنهای مدرسی ۲۶- آموزش و پرورش سقراطی برچه محوری استوار بود؟
الف) تنعم ب)تفعل ج) تلمذ ۲۷- وظیفه مدرسه از نظر طرفداران دیدگاه « بازسازی اجتماعی» چیست؟
الف. تعهد نسبت به کوشش برای انجام اصلاحات اجتماعی غیر عامدانه
ب. مطالعه نقادانه میراث فرهنگی
ج، تقویت شیوههای تفکر سنتی و کلیشه ای
د. پرهیز از اجزای برنامههای اصلاح اجتماعی عامرانه ۲۸- بازسازی گرایان در آرزوی نیل به تحول اجتماعی و طرح ریزی جامع تحت تاثیر طرحهای بزرگ کدامیک از نظریه پردازان زیر واقع شده اند؟
الف) آرمانشهرگرایان ب) پندارگرایان ج) وجود گرایان د) ماهيت گرایان






***

نطر کاربران درباره این مطلب
نظر شما درباره این مطلب:

نام :

پیشنهاد :