نمونه سوال درس جامعه شناسی تاریخی نیمسال دوم 91-90
بیست فایل

نمونه سوال درس جامعه شناسی تاریخی نیمسال دوم 91-90

Current View
counter free hit unique web
دیگر مطالب مرتبط
مطالب مرتبط
متن نوشتاری این نمونه سوال


. . .
= دانشگاه پیام نور کارشناسی --- - - - டிய உள்: مرکز آن هونو سنجشی حضرت علی(ع): ارزش هر کسی به میزان دانایی و تخصصی اوست تعداد سوالات : تستی : ۳۰ تشریحی : ۰ زمان آزمون (دقیقه) : تستی : ۵۰ تشریحی : ۰ سری سوال : یک ۱
عنوان درس : جامعه شناسی تاریخی رشته تحصیلی / کد درس : الهیات و معارف اسلامی - تاریخ فرهنگ ملل (چند بخشی ) ۱۲۲۰۲۶۵
۱- کدام گزینه درباره ی جامعه شناسی تاریخی صحیح است ؟ ۱. این اصطلاح معرفتی درجه اول و از گرایش های رشته علمی جامعه شناسی است. ۲. این اصطلاح معرفتی درجه دوم و از گرایش های مربوط به فلسفه علم است. ۳. این اصطلاح معرفتی درجه دوم و از گرایش های مربوط به فلسفه علم تاریخ است
۴. این اصطلاح معرفتی درجه اول و از گرایش های مربوط به فلسفه علم تاریخ است.
۲- کدام گزینه درباره فلسفه نظری تاریخ صحیح است ؟ ۱. فلسفه نظری تاریخ مبتنی بر تجربه، روش مقایسه ای ، روش همدلی و استفاده از داده های انسان شناسی است.
۰۲ فلسفه نظری تاریخ مبتنی بر تخیل جامعه شناسانه، تفاهم و استفاده از داده های انسان شناسی، مردم شناسی و قوم شناسی است.
۳. فلسفه نظری تاریخ ، برای اثبات یا رد گزاره های خود از روش عقلی و برای تبیین آنها از تحلیل عقلانی استفاده می کند. ۴. فلسفه نظری تاریخ به بررسی و شناخت دگرگونی های یک جامعه خاصی در طول زمان می پردازد. ۳- چه کسی در طرح جامعه شناسی خویش خردگرایی را با فلسفه رومانتیک می آمیخت و به آن صبغه ای فرانسوی داد و به خدمت جامعه شناسی تاریخی درآورد و قوانین تکامل اجتماعی و ذهنی را استخراج کرد ؟
۱. دورکیم ۲. ولتر ۳. مونتگمری وات ۴. کنت
۴- کدام گزینه از ویژگی های نظریه کارکردگرایی است ؟ ۱. دیدگاهی از جامعه شناسی است که توجه اصلیش را به فرآیندهای اجتماعی تنش ، رقابت و دگرگونی معطوف می کند و معانی مشترک را تبیین می کند . ۲. بر روشی تأکید دارد که مردم با کنش متقابل به هم پاسخ داده و بر یکدیگر تأثیر می گذارند و معانی مشترک را به دنیای خارج معطوف می دارند . ۳. این نظریه توجه خودش را به روشی معطوف می کند که به موجب آن اجزای گوناگون جامعه برای حفظ ثبات کل نظام اجتماعی دارای
کارکرد با تأثیر مثبت هستند. ۴. این دیدگاه بینش شگفت انگیزی راجع به حرکات زندگی روزمره فراهم می سازد و مزیت آن آشکار ساختن فرآیندهای اجتماعی بنیادی است . ۵- نظریه کنش متقابل ریشه در آثار و اندیشههای چه کسی دارد ؟
۱. ماکس وبر ۲۔ مارکس ۳ - اسپنسر ٢. پالمرتامپسون
۶- جامعه شناسی تاریخی ابن خلدون با انتقاد از چه کسانی شروع می شود ؟
۱. فقیهان ۲. حاکمان ۳. مورخان
۱۰۱۰/۱۰۱۰۱۲۹۵ = نیمسال دوم ۹۱-۱۳۹۰ =***
. . . = دانشگاه پیام نور کارشناسی
--- - - - டிய உள்: مرکز آن هونو سنجشی حضرت علی(ع): ارزش هر کسی به میزان دانایی و تخصصی اوست
تعداد سوالات : تستی : ۳۰ تشریحی : ۰ زمان آزمون (دقیقه) : تستی : ۵۰ تشریحی : ۰ سری سوال : ۱ یک
عنوان درس : جامعه شناسی تاریخی
رشته تحصیلی / کد درس : الهیات و معارف اسلامی - تاریخ فرهنگ ملل (چند بخشی ) ۱۲۲۰۲۶۵
۷- کدام گزینه درباره آلفرد وبر صحیح است ؟ ۱. وی در زمینه تاریخ فرهنگ اطلاعات فراوانی گردآوری کرد و بر اساس روش مبتنی بر تیپ آرمانی آنها را تحلیل می کرد. ャ。 وی روش تفهمی را وارد تاریخ کرد و به دنبال این بود که بهترین شیوه فهم تاریخ چیست ؟ ۲. وی رشد وافول سازمان های اجتماعی و اقتصادی جوامع را بر حسب توانمندی تولیدی هر جامعه مورد ارزیابی قرار می داد.
۴. وی بر آن بود که تکامل اجتماعی را موافق نظریه میثاق اجتماعی تبیین کند و کاستی های آن را کاملاً برطرف نماید.
۸- در کشور انگلیسی جامعه شناسی به ارتباط با چه امری تمایل داشت و غالباً به کدام رویکرد متمایل بود ؟ 2 2 سی به آر دباط با چه آمری و تعا نباب so )9 بو ۱. قوم شناسی ، ساخت گرایی آ، مردم شناسی ، کنش متقابل
۲. دین شناسی، تضاد آ، مردم شناسی، کارکردگرا ۹- اعتقاد به طبیعت علمی تاریخ و اهمیت اسناد و مدارک از نقاط قوت کدام اندیشمند است ؟ ۱. وبر ۲. والرشتاین ۳. اندرسن " . دبليو روستو
۱۰- کدام گزینه درباره چارلز تیلی صحیح است ؟ ۱. رشته های تاریخ و جامعه شناسی را در کتابش (( دولت ها و انقلاب های اجتماعی ، تحلیلی مقایسه ای از جامعه فرانسه ، روسیه و چین )) در هم ادغام کرده است . ۲. از برجسته ترین نظریه پردازان در حوزه مطالعات انقلاب ها و کنش های جمعی است و کارشی به دلیل رهیافت دوگانه اش ارزشمند
است . ۳. وی جامعه شناسی و تاریخ را دو فعالیت علمی مجزا و در عین حال ، به هم مرتبط می انگاشت و وقایع اجتماعی را براساس این باور تنظیم می کرد. ۴. وی یک نظام تکاملی را فرض می کرد که در آن، آمریکای مدرن در همه ابعاد اقتصادی و سیاسی و اجتماعی در بالاترین سطح پیشرفت قرار داشت.
۱۱- اولین حقیقت در سنن تاریخ از دیدگاه قرآن چیست ؟ ۱. عمومیت داشتن آن ۲. خدایی بودن امور
۳. توجه به زمان و مکان رویدادها
۴. اصالت مردم
W • M • /) • W • MYAð صفحه ۲ از ۶
نیمسال دوم ۹۱-۱۳۹۰***
. . . = دانشگاه پیام نور کارشناسی
--- - - - டிய உள்: مرکز آن هونو سنجشی حضرت علی(ع): ارزش هر کسی به میزان دانایی و تخصصی اوست
تعداد سوالات : تستی : ۳۰ تشریحی : ۰ زمان آزمون (دقیقه) : تستی : ۵۰ تشریحی : ۰ سری سوال : ۱ یک
عنوان درس : جامعه شناسی تاریخی
رشته تحصیلی / کد درس : الهیات و معارف اسلامی - تاریخ فرهنگ ملل (چند بخشی ) ۱۲۲۰۲۶۵
۱۲- کدام گزینه درباره خدایی بودن سنت های تاریخ صحیح است ؟ ۱. قرآن کارهای غیبی را در بسیاری از حالات تابع سنت های تاریخ نمی داند و رابطه آنها را تابع تصادف و اتفاق می داند.
۲. قرآن وجود روابطی بین حوادث تاریخی این عالم را نپذیرفته و به آن رنگ کاملا غیبی و غیر مادی می بخشد
۰۳قرآن رابطه ی با خدا را به جای رابطه علت و معلول نمی نهد ، بلکه سنت تاریخی را به خدا مربوط می سازد.
۴. قرآن حادثه ی تاریخی را رنگ غیبی به آن می بخشد تا آن را از روابط دیگرش قطع کند و مستقیماً به خدای مربوط می سازد. ۱۳- آیه ی شریفه «ان الله لایغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم» مؤید کدام سنت تاریخی است ؟ ۱. اراده و اختیار انسان ۲. کلیت داشتن آن ۳. خدایی بودن امور ۴ - نفوذ شیاطین جنی ۱۴- کدام گزینه درباره سنتهای تاریخ صحیح است ؟ ۱. وقایعی که طبری در تاریخش آورده سنت های تاریخ بر همه آنها حاکم است ۰۲ بخش معینی از حوادث و وقایع تاریخی در حیطه ی سنن تاریخ قرار دارند. ۳. مرگ ابوطالب و خدیجه در سال معین ، یکی از سنن تاریخی مهم است که مورخان روی آن ها حساسیت دارند. ۲. تمامی حوادث و وقایع تاریخی در حیطه ی سنن تاریخی و قواعد مربوط به آن قرار دارند. ۱۵- امتیاز کلی پدیدههایی که در منطقه سنتهای تاریخ قرار می گیرند با سایر پدیدههای جهان در چیست ؟
۱. این پدیده ها همه زیر بار قانون علیت می روند و رابطه علتی را که خود معلول علت دیگر است تحمل می کند تا معلول پدید آید.
۲. این پدیده ها گذشته از پیوندهای مربوط به پدیدههای طبیعی ، از لحاظ روابط علت و معلولی ؛ هدف و غایتی هم دارد و جنبه اجتماعی نیز دارند.
۳. این پدیده ها علامات و نشانه هایی دارند که در دیگر پدیده های جهان و طبیعت و بشر و مانند آن وجود دارد.
۴. هر عملی که هدف و غایت دارد نیز عمل تاریخی است و می توان گفت سنت های تاریخ در آن جریان دارد.
W • M • /) • W • MYAð صفحه ۳ از ۶
نیمسال دوم ۹۱-۱۳۹۰***
. . . = دانشگاه پیام نور کارشناسی
--- - - - டிய உள்: مرکز آن هونو سنجشی حضرت علی(ع): ارزش هر کسی به میزان دانایی و تخصصی اوست
تعداد سوالات : تستی : ۳۰ تشریحی : ۰ زمان آزمون (دقیقه) : تستی : ۵۰ تشریحی : ۰ سری سوال : ۱ یک
عنوان درس : جامعه شناسی تاریخی
رشته تحصیلی / کد درس : الهیات و معارف اسلامی - تاریخ فرهنگ ملل (چند بخشی ) ۱۲۲۰۲۶۵
۱۶- کدام گزینه درباره عمل اجتماعی و کارنامه امت صحیح است ؟ ۱. در کارنامه امت همانند کتابهای تاریخی تمام وقایع طبیعی ، فیزیولوژی و فیزیکی ثبت می شود. ۲. عمل اجتماعی دارای دو بعد علت فاعلی و مادی است و در کارنامه امت ثبت و مورد محاسبه واقع می شود .
۳. کاری که امت انجام می دهد عمل هدفدار با موج است، به طوری که عمل را به امت نسبت داده و امت مسئول کارنامه می باشد .
.Y . عمل اجتماعی عمل هدفدار سه بعدی است که تمام وقایع طبیعی ، فیزیولوژی و فیزیکی را در برمی گیرد و در کارنامه امت ثبت می
شود .
۱۷- آیه شریفه ی «او ان لو استقامو علی الطریقه لاسقینا هم ماء غدقا» به کدام صورت از سنن تاریخ در قرآن اشاره می کند ؟
۳. قضیه فعلیه قطعی ۴. کشش ها و گرایش های طبیعی ۱۸- کدام صورت از سنن تاریخی در قرآن ، اندیشه اروپایی را به توهم مخالفت آن ، با آزادی و اختیار انسان انداخته است ؟ ۳. قضیه فعلیه قطعی ۴. کشش ها و گرایش های طبیعی ۱۹- کدام گزینه از ویژگیهای صورت سوم از صور سنت های تاریخ در قرآن یعنی کشش ها و گرایشها طبیعی در حرکت تاریخ انسان است ؟
۱. این صورت به شکل منجزیعنی بدون حالت منتظره عرضه می شود و برای آن شواهدی از قوانین طبیعی و کیهانی می توان آورد.
۲. در این صورت هر وقت شرط محقق شود، تحقق جزا حتمی است و آن را در بسیاری از قوانین طبیعی ملاحظه می کنیم .
۳. این صورت خدمت بزرگی به انسان در زندگیش می کنند، زیرا با شناخت این قوانین انسان می تواند نسبت به جزای شرط در مورد خودش اقدام کند .
۴. تخلف از این سنت ها ممکن است، ولی برای مدتی محدود، برای دراز مدت قابل تخلف نیست، زیرا تخلف از این قانون باعث مشکلات و سر به نیستی انسان می شود.
۲۰- قرآن حکیم پیوندی را که انسان با زمین و یا با طبیعت از یک طرف و انسان را با انسان ها به عنوان برادر از سوی دیگر مربوط می سازد ، چه نامیده است ؟ ۱. حلف ۲. جوار
۳ - حلف المطیبیرن ۴. استخلاف
W • M • /) • W • MYAð صفحه ۴ از ۶
نیمسال دوم ۹۱-۱۳۹۰



***

نطر کاربران درباره این مطلب
نظر شما درباره این مطلب:

نام :

پیشنهاد :