نمونه سوال درس نثر 2 بخش 1 سیاستنامه و قابوسنامه نیمسال دوم 91-90
بیست فایل

نمونه سوال درس نثر 2 بخش 1 سیاستنامه و قابوسنامه نیمسال دوم 91-90

Current View
counter free hit unique web
دیگر مطالب مرتبط
مطالب مرتبط
متن نوشتاری این نمونه سوال


. . . =انشكاه پیام نور کارشناسی مرکز آزمون و سنجش
حضرت علی(ع): ارزش هر کسی به میزان دانایی و تخصصی اوست
تعداد سوالات : تستی : ۳۰ تشریحی : ۰ زمان آزمون (دقیقه) : تستی : ۴۵ تشریحی : ۰ سری سوال : یک ۱ عن-وان درس : نثر ۲ بخش ۱سیاستنامه وقابوسنامه
رشته تحصیلی / کد درس : زبان و ادبیات فارسی (محض )۱۲۱۳۰۱۰
۱- نام دیگر «سیاست نامه» چیست؟ ۱. سیرالمللی ۲. سیر الملوک ۳. ملل و نحلی ۴. آثار الوزرا ۲- در باره موضوع کتاب سیاست نامه کدام گزینه، درست است؟ ۱. سیاست کشور داری و آداب و رسوم ایران در دوره غزنوی ۲. تاریخ و سیاست و آداب و رسوم ایران در دوره سامانی ۳. تاریخ و سیاست و آداب و رسوم ایران در دوره باستان ۴. سیاست کشور داری و آداب و رسوم ایران در دوره سلجوقی ۳- در جمله « این کودک به تک خاست و به سرای امیر شد»، « به تک خاستن » در چه معنایی به کار رفته است؟ ۱. آرام راه رفتن ۲. شتافتن ۳. بلند شدن ۴. سریع برخاستن ۴- معنی عبارت زیر در کدام گزینه آمده است؟ « متظلمان باید که جامه سرخ پوشند و هیچ کس دیگر سرخ نپوشد تا من ایشان را بشناسم» ۱. دادخواهان باید جامه ای سرخ رنگ بپوشند تا از دیگران متمایز باشند. ۲. ظالمان باید جامه ای سرخ رنگ بپوشند تا از دیگران متمایز باشند. ۳. ظالمان باید لباس خویش را از خون رنگ کنند تا وفاداریشان ثابت شود. ۲. دادخواهان باید لباس خویش را از خون رنگ کنند تا وفاداریشان ثابت شود. ۵- «ارتفاع» در عبارت « و تا ایشان را دست به ارتفاعی نرسد، آن مال نخواهند» به چه معناست؟ ۱. بلندی ۲. قله کوه ۳. مقام و جایگاه ۰۴ برداشت محصول ۶- معنای عبارت «در مملکت آن خلل تولد کند در نتوان یافت» کدام است؟ ۱. به مملکت آسیبی می رسد که نمی توان آن را جبران کرد. ۲. به مملکت آسیبی می رسد که نمی توان آن را فهمید. ۳. فسادی در مملکت رخ می دهد که قابل درک نیست. ۴. فساد در مملکت رخ می دهد و نمی توان آن را به دیگران نسبت داد. ۷- کدام گزینه، نادرست است؟
۱. عوانان: ج عوان ۲. ضیاع: ج ضیعه ۳. مخارج: ج خروج ۰۴ غربا: ج غریب
Υ») /Υ Υ ΥΥΛ Ρ صفحه ۱ از ۴
نیمسال دوم ۹۱-۱۳۹۰





***
. . . =انشكاه پیام نور کارشناسی
--- - - - டிய கள்: مرکز آزمون و سنجش حضرت علی(ع): ارزش هر کسی به میزان دانایی و تخصصی اوست
سه بود: سی: تشریحی : ۰ زمان آزمون (دقیقه) : تستی : ۴۵ تشریحی : ۰ سری سوال : ۱ یک
عن-وان درس : نثر ۲ بخش ۱سیاستنامه وقابوسنامه رشته تحصیلی / کد درس : زبان و ادبیات فارسی (محض )۱۲۱۳۰۱۰ ۸- «ان» در واژه ی «گازران» چگونه پسوندی است؟
۱. نسبت ۲. مکان ۳. زمان ۴. تشابه ۹- منظور از «حاجت برداشتن» چیست؟
۱. رفع نیاز ۲. دادخواهی ۳. اعلام آمادگی ۲. بخشش ۱۰- «محا با » در عبارت « داد این مرد از من بده و هیچ میلی و محا با مکن» به چه معناست؟
۱. توجه ۲. جانبداری ۳. واهمه ۴. شکایت
۱۱- در جمله « و هیچ بد مذهب و مبتداع او را از راه نتواند برد»، «مبتداع» در چه معنایی به کار رفته است ؟ ۱. بدعت گذار در دین ۲. بدعت گذار در کار ۳. مبتکر ۴. شگرف و تازه ۱۲- «ی» در واژه ی « قوی رایی» چگونه یایی است؟ ۱. نسبت ۲. وحدت ۳. نکره ۴. مصدری ۱۳- با توجه به معنای لغت، گزینه صحیح کدام است؟ ۱. برید: چاپار آ، توبرہ:سابد ۳. غائله: آسانی ۴. پادافراه: پاداشی ۱۴- کدام یک از گزینه ها با جمله ی « به همه دانشی که او را بود، از پس هم چنان بدیدی که از پیش» هم معنی است؟ ۱. با وجود همه دانشی که داشت از پشت سر به همان خوبی می دیده که از پیش رو، ۲. با وجود همه دانشی که داشت از وقایع گذشته و حال آگاه بود. ۳. با وجود همه دانشی که داشت وقایع را پشت سر هم و از قبل می دید. آ، بدون دانش، وقایع را از پشت و پیش هم تشخیص می دهد. ۱۵- این تعبیر در مورد قابوس نامه که « مجموعه ای است از تمدن اسلامی پیش از مغول» از کیست؟ ۱. استاد یوسفی ۲. ملک الشعرای بهار
۳. عبدالحسین زرین کوب ۲. شفیعی کدکنی
۱۶- «سپنج» در ترکیب « سرای سپنج» به چه معناست؟
۱. بی ارزش ۲. گران بها ۳۔ عاریتی ۴. ماندگار ۱۷- «مغیلان» به چه معنی است ؟ ۱. محل زندگی غولان ۲. محل قیل و قالی ۳. زمان قیل و قال ۴. درختچه ای خاردار
= صفحه ۲ از ۴
ᏉᎵᎸ•-ᎸᏉ نیمسال دوم Υ») /Υ Υ ΥΥΛ Ρ***
. . . =انشكاه پیام نور کارشناسی
--- - - - டிய கள்: مرکز آزمون و سنجش حضرت علی(ع): ارزش هر کسی به میزان دانایی و تخصصی اوست
تعداد سوالات : تستی : ۳۰ تشریحی : ۰ زمان آزمون (دقیقه) : تستی : ۴۵ تشریحی : ۰ سری سوال : ۱ یک عن-وان درس : نثر ۲ بخش ۱سیاستنامه وقابوسنامه رشته تحصیلی / کد درس : زبان و ادبیات فارسی (محض )۱۲۱۳۰۱۰ ۱۸- «سرد سخن» چگونه فردی است؟
۱. کسی که با سخن خود مردم را برنجاند. ۲. کسی که بسیار گوست.
۳. کسی که سخن او خریدار ندارد. ۴. کسی که حرف بیهوده می گوید. ۱۹- «فراخ نان و نمک» به چه کسی اطلاق می شود؟
۱. ثروتمند ۲. خسی ۳. بخشنده ۴. قدرتمند
۲۰- منظور از «در هزیمت بوق زدن» در عبارت «پیری که جوانی کند، در هزیمت بوق زدن باشد» چیست؟ ۱. به نشانه پیروزی، نواختن . ۲. به نشانه شکست، نواختن . ۳. کار خارق العاده انجام دادن، ۴. مضحک و مسخره بودن این کار،
۲۱- « به دست فرو گرفت» در عبارت «هر چه وی را بود، به دست فرو گرفت و مرد را به زندان کرد» به چه معناست؟
۱. مصادره کرد. ۲. سیاهه برداشت. ۳. شمارش کرد. ۲. پنهان نمود.
۲۲- « محال» در جمله « و اگر مهمان تو هزار محال بگوید یا بکند از وی بردار و حرمت و بزرگ دار» در چه معنایی به کار رفته
است؟
۱. ناروا و نادرست ۲. کار خارق العاده ۳. کار ناممکن ۴. دروغ و افسانه ۲۳- «دژمی» به معنی چیست؟
۱. دشمنی ۲. خشم و غضب
۳. افسردگی و اندوهناکی ۴. نادانی ۲۴- منظور از «خالی مباشی» در عبارت « و یک ساعت از تعرف کدخدایی و نامه های عاملان نبشتن خالی مباشی» چیست؟
۱. غافل مباشی ۲. نگران نباشی ۳. سکوت مکن ۴. درنگ مکن ۲۵- «خط گشاده» در عبارت «پیوسته به چیزی نبشتن مشغول باش به خطی گشاده و مبین» چگونه خطی است؟
۱. خطی درشت ۲. خطی دارای سطرهای گشاده
۳. خطی نازک ۴. خطی با قلم درشت ۲۶- واژه ی «مکاشفت» یعنی ؟
۱. کشف کردن ۲. جدال کردن ۲. دشمنی آشکار کردن ۴. رفع کدورت نمودن
Υ») /Υ Υ ΥΥΛ Ρ
صفحه ۳ از ۴
نیمسال دوم ۹۱-۱۳۹۰***
. . . =انشكاه پیام نور کارشناسی
--- - - - டிய கள்: مرکز آزمون و سنجش حضرت علی(ع): ارزش هر کسی به میزان دانایی و تخصصی اوست
تعداد سوالات : تستی : ۳۰ تشریحی : ۰ زمان آزمون (دقیقه) : تستی : ۴۵ تشریحی : ۰ سری سوال : ۱ یک عن-وان درس : نثر ۲ بخش ۱سیاستنامه وقابوسنامه رشته تحصیلی / کد درس : زبان و ادبیات فارسی (محض )۱۲۱۳۰۱۰ ۲۷- جمع کدام گزینه، درست است؟ ا. امثال: مثل ۰۳ قوافی: مقفی ۳. نوادر نادر ". عمال: عمل ۲۸- با توجه به عبارت « اما خویشان و پیوستگان وی را عملی مفرمای» معنای « عمل فرمودن» کدام است؟ ۱. به کاری سپردن ۲. شغلی دولتی و دیوانی دادن ۳. شکنجه کردن ۴. اعتماد کردن ۲۹- گزینه صحیح کدام است؟ ۱. پانه: جرقه آتش ۲. صائن: محتاط کار ۳. مرقع: جامه پاره پاره ۴. توفیر: خرج کردن ۳۰- معنی واژه « بدست» در عبارت «یک بدست زمین جز آبادان نیافتند که به وی دهند» چیست؟
۱. منطقه ۲. ملک ۳. فرسنگ ۴. وجب
Υ») /Υ Υ ΥΥΛ Ρ
صفحه ۴ از ۴
نیمسال دوم ۹۱-۱۳۹۰***

نطر کاربران درباره این مطلب
نظر شما درباره این مطلب:

نام :

پیشنهاد :