نمونه سوال درس مبانی زیبا شناسی هنر اسلامی نیمسال اول 91-90
بیست فایل

نمونه سوال درس مبانی زیبا شناسی هنر اسلامی نیمسال اول 91-90

Current View
counter free hit unique web
دیگر مطالب مرتبط
مطالب مرتبط
متن نوشتاری این نمونه سوال


مرکز آزمون و سنجش
. - - دانشگاه پیام نور کارشناسی = 藥
حضرت علی(ع): ارزش هر کسی به میزان دانایی و تخصصی اوست
تعداد سوالات : تستی : ۳۰ تشریحی : ۰ زمان آزمون (دقیقه) : تستی : ۴۵ تشریحی : ۰ سری سوال : یک ۱ درس : مبانی زیبا شناسی هنر اسلامی رشته تحصیلی / کد درس : هنر اسلامی (گرایش نگارگری) ۱۷۱۲۰۸۹
۱- رسالههای فن شعر و جمهور به ترتیب توسط کدام یک از فلاسفهٔ زیر ارائه شده اند؟
۱. افلاطون - ارسطو ۲. ارسطو - افلاطون ۳. فیثاغورث - اقلیدسی ۴. اقلیدسی - فیثاغورث ۲- حکمت های تمثیلی و تاویلی از شعبات کدام قسم از انواع حکمت محسوب می شوند؟
۱. حکمت صوری و عقلی ۲. حکمت بحثی
۳. حکمت ذوقی ۴. حکمت معنوی و انسی ۳- با پیدایی و ظهور متکلمین در کدام دورهٔ اسلامی شعر از نظر بلاغت و نفوذ در اذهان مورد توجه قرار می گیرد و بلاغت صوری مهم ترین ممیزهٔ شعر اسلامی تلقی می شود؟
۱. دورهٔ اموی ۲. دورهٔ عباسی ۳. دوره صفوی ۴. دورهٔ سلجوقی
۴- کدام یک از شاعران زیر به نحوی مظهر دوگانگی تجربیات معنوی و فکری در عالم اسلام اند که نتوانستند از طریق تفکر فلسفی یونان زده پرده از راز عالم بردارند؟
۱. ابوالعلاء معری و خیام ۲. فردوسی و نظامی ۳. مولوی و خیام ۴. عطار و نظامی ۵- رسالات معیارالاشعار و اساس الاقتباس توسط کدام یک از متفکران اسلامی به رشته تحریر در آمده است؟ ۱. شیخ شهاب الدین سهروردی ۲. ابونصر فارابی
۳. خواجه نصیرالدین طوسی ۴. ابن عربی ۶- نظامی عروضی در شرح ماهیت شعر غایت و هدف نهایی هنر شاعری را به کدام یک از گزینه های زیر شبیه می داند؟ ۱. کاثارسیس ارسطویی ۲. عالم مثل افلاطونی
۳. اندیشههای رمزی هرمسی ۴. الگوی اعداد فیثاغورث ۷- پیدایش شاعران حکمت و فاصله گیری شعر از صرف فسق و فجور از چه قرنی در جهان اسلام آغاز شد؟ ١. قرن ششم ۲. قرن سوم ۰۳ قرن چهارم ". قرن پنجم ۸- براساس نظر حکمای انسی شعر حکمت و وحی یا شرع از چه حیثی با یکدیگر متفاوت هستند؟
۱. ذات و حقیقت معانی ۲. نحوهٔ محاکات ۳. نحوهٔ اظهار معانی ۴. سرچشمهٔ معانی
۹- کدام یک از متفکران اسلامی در فتوحات مکیه بیان داشته است که شاعر دینی در پرتو نبوت با تجربهٔ دینی دست می یازد و انباع او ذیل نبوت و حکمت نبوی شکل می گیرد؟
۱. ابن سینا ۲. ابن عربی ۳. سهروردی ۴. ملاصدرا
\\|ልጳየ
نیمسال اول ۹۱-۱۳۹۰ صفحه ۱ از ۴
















***
مرکز آزمون و سنجش
. - - دانشگاه پیام نور کارشناسی = 藥
حضرت علی(ع): ارزش هر کسی به میزان دانایی و تخصصی اوست
تعداد سوالات : تستی : ۳۰ تشریحی : ۰ زمان آزمون (دقیقه) : تستی : ۴۵ تشریحی : ۰ سری سوال : ۱ یک درس : مبانی زیبا شناسی هنر اسلامی رشته تحصیلی / کد درس : هنر اسلامی (گرایش نگارگری) ۱۷۱۲۰۸۹
۱۰- نویسندگان معاصر غربی به کدام یک از متفکران اسلامی به واسطه برخی نظریات بدیع دربارهٔ صنعت و هنر و اجتماع و تمدن
۱. ابواسحاق کندی ۲. فارابی ". ابن خلدون ۴. صدرالمتالهین ۱۱- ابن سینا زمینهٔ تحقق حکمت اشراق را با نگارش کدام رساله فراهم کرد؟
۱. موسیقی کبیر ۲. شفاع ۳. الاشارات و التنبیهات ۲. منطق المشرقین ۱۲- سومین دوره از دوران تاریخ نظریههای حکمی و فلسفی هنر بعد از اسلام با کدام یک از حکمای زیر آغاز شده است؟ ۱. حکمای اشراقی عصر مغول ۲. اندیشههای سهروردی
۳. اندیشههای فلسفی حلقهٔ بغداد ۲. اندیشههای فلسفی اخوان الصفاء
۱۳- در تاریخ حکمت و فلسفهٔ اسلامی رسالهٔ اسفار اربعهٔ صدرالمتالهین تفسیر عقلی کدام یک از رسالات زیر محسوب می شود؟
۱. الاشارات و التنبیهات ۲. فصوص الحکم ۳. منطق المشرقین ۴. سلسله الذهب
۱۴- کدام یک از نویسندگان معاصر حضور حکمت دینی اشراقی و عرفانی و نزدیکی سیاست به امر قدسی را در دورهٔ صفویه به دیدهٔ شک و تردید نگریسته و آن را سبب انحطاط شعر و هنر ایرانی دانسته است؟
۱. ادوارد براون ۲. مارتین لینگز ۳. رنه گنون ۴. فریتیوف شوئون ۱۵- در فلسفهٔ یونانی کاسموس (CaSIIIOS) به چه معنایی است؟
۱. تزکیه و پالایشی ۲. محاکات ۳. جهان واقع ۰۴ جهان معنوی ۱۶- کدام یک از فیلسوفان زیر در زمرهٔ اندیشمندان مکتب فلسفی مشائی قرار می گیرد؟
۱. ملاصدرا ۲. سهروردی ۳. ابن عربی ۴. ابن سینا ۱۷- کدام یک از متفکرین اسلامی زیر در زمرهٔ اندیشمندان مکتب فلسفی اشراقی قرار می گیرد؟
۱. شیخ شهاب الدین سهروردی ۲. ابونصر فارابی
۳. ابواسحاق کندی ۲. صدرالمتالهین
\\|ልጳየ
نیمسال اول ۹۱-۱۳۹۰ صفحه ۲ از ۴









***
مرکز آزمون و سنجش
. - - دانشگاه پیام نور کارشناسی = 藥
حضرت علی(ع): ارزش هر کسی به میزان دانایی و تخصصی اوست
تعداد سوالات : تستی : ۳۰ تشریحی : ۰ زمان آزمون (دقیقه) : تستی : ۴۵ تشریحی : ۰ سری سوال : ۱ یک درس : مبانی زیبا شناسی هنر اسلامی رشته تحصیلی / کد درس : هنر اسلامی (گرایش نگارگری) ۱۷۱۲۰۸۹
۱۸- کدام یک از گزینههای زیر ناظر به نگرش فیلسوفان مشائی نسبت به مسالهٔ خیال است؟ ۱. در مقایسهٔ خیال و تعقل اصالت را به خیال می بخشیدند. ۲. خیال را به عالم حس محدود نمی کردند. ۳. برای خیال به مثابه یکی از حواس باطنی شدن اساسی در شناخت قائل بوده اند. ۴. خیال را به قوهٔ خیال محدود می دیدند که خزانهٔ یافتههای حسی مشترک است. ۱۹- کدام یک از فیلسوفان اسلامی در رسالهٔ ترجمان الاشواق از الهام و علم الدنی بودن هنر و حکمت سخن گفته است؟
۱. میرفندرسکی ۲. ابن عربی ۰۳طوسی ۴. میرداماد
۲۰- در نظر ابن عربی حق و حقیقت از چه طریقی متجلی می شود؟
۱. از طریق حس مشترک ۲. از طریق مکاشفهٔ عقلی ۳. در عالم اعیان ثابته ۴. در عالم خیال متصل
۲۱- کدام یک از فلاسفهٔ زیر مؤسس مباحث نظری هنر غرب بوده است؟ ا. فلوطين ۲. افلاطون ۳. ارسطو ۴. اقلیدسی ۲۲- ارسطو در تعریف کدام یک از گزینههای زیر آن را به دو معنی تکمیل کار طبیعت و تقلید از طبیعت تفسیر کرده است؟ ۱. تخانه ۰۲ پوئسیس ۳. میمسیس ۴. کاتارسیسی
۲۳- براساس نظریهٔ ارسطو در باب علتهای چهارگانهٔ شعر و هنر محاکات و تخیل و ترکیب صور خیالی و ابداعی به کدام یک از این علل مربوط می شود؟
۱. علت غایی ۲. علت صوری ۳. علت مادی ۴. علت فاعلی
۲۴- کدام یک از عوالم زیر از منظر حکما و عرفا واسطهٔ مبداء و عالم کثرت شمرده شده و به صورت مثل افلاطونی و عقل کلی در نظر افلوطین ظاهر شده است؟
۱. عالم خیال متصل ۲. عالم جبروت ۳. عالم ماده ۴. عالم مثال
۲۵- کدام یک از متفکرین زیر در آثار مفصل خود تحول عقیده به عالم خیال را از دوران ایران باستان تا دوران پس از اسلام مورد بررسی قرار داده است؟
۱. ادوارد براون ۲. هانری کربن ۳. فریتیوف شوئون ۴. الک گرابار ۱. شیخ اشراق ۲. ملاصدرا ۳. میرفندرسکی ۴. ابن عربی
\\|ልጳየ
نیمسال اول ۹۱-۱۳۹۰ صفحه ۳ از ۴



***
مرکز آزمون و سنجش
. - - دانشگاه پیام نور کارشناسی = 藥
حضرت علی(ع): ارزش هر کسی به میزان دانایی و تخصصی اوست
تعداد سوالات : تستی : ۳۰ تشریحی : ۰ زمان آزمون (دقیقه) : تستی : ۴۵ تشریحی : ۰ درس : مبانی زیبا شناسی هنر اسلامی رشته تحصیلی / کد درس : هنر اسلامی (گرایش نگارگری) ۱۷۱۲۰۸۹
YY— قطب الدین لاهیجی و ملاهادی سبزواری در رسائل خود به وصف کدام یک از عوالم زیر پرداخته اند؟
۱. عالم ملک ٢. عالم لاهوت ۳. عالم هاهوت ۴. عالم ملکوت
۲۸- عبارت مایهٔ کلام شعر شاعران دانش نیست بلکه از طبع و شور و ذوق برمی خیزد کلام شاعران نه از روی حکمت و علم بلکه از روی طبع است و کسی که فاقد طبع شعری باشد نمی تواند به حرم قدس آن راه یابد توسط کدام یک از فلاسفهٔ زیر بیان
شده است؟ ۱. نیقوماخسی ۲. ارسطو ۳. افلاطون ۴. اقلیدسی ۲۹- در دیانت اسلام کدام یک از موارد زیر به اصل الوجود والذات الذی فیه کمال ظهور المعبود توصیف شده است؟
۱. خیال ۲. عقل ۳. الهام ۴. اعیان ثابته
۳۰- براساس نظریهٔ ارسطو کاتارسیسی به کدام یک از علل چهارگانهٔ زیر مربوط می شود؟
۱. علت غایی ۲. علت صوری ۳. علت مادی ۴. علت فاعلی
\\|ልጳየ
نیمسال اول ۹۱-۱۳۹۰ صفحه ۴ از ۴






***

نطر کاربران درباره این مطلب
نظر شما درباره این مطلب:

نام :

پیشنهاد :